WFK inZICHT 2024

 WFK inZICHT is de agenda van de loge die openbaar is en voor iedereen toegankelijk.Op deze dagen kunnen geïnteresseerden nader kennis maken.

  • 6 juli 10.00 – 12.00 koffieochtend
  • 3 augustus 10.00 – 12.00 koffieochtend
  • 29 augustus 20.00 – 22.00 informatieavond
  • 14 september 2024 Open Monumentendag, dag van de Vrijmetselarij
  • 25 oktober, lichtjes tocht, opening Lichtfestival
  • 25 oktober – 3 november 19.00 – 23.00 Lichtfestival Den Helder

Koffieochtenden 6 juli en 3 augustus 10.00 – 12.00 uur

Elke 1e zaterdag van de maand wordt er in de loge een koffieochtend en kun je vrij binnen lopen om eens te praten over de vrijmetselarij. Er is er informatie beschikbaar van de vrijmetselarij, zowel voor mannen als vrouwen.

Informatieavond 28 augustus 20.00 – 22.00 uur

Op de 5e donderdag van de maand wordt er altijd iets bijzonders georganiseerd. Dit kan een lezing zijn of een presentatie over tal van onderwerpen met aansluitend een uitwisseling van gedachten van de aanwezigen.

Deze donderdag zal in het teken staan om informatie te geven over de vrijmetselarij en vragen te beantwoorden.

Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die óók vrijdenken. U wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogma’s. U zoekt uw eigen route door het leven. Maar niet eenzaam, niet alleen. U zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren. In vrijheid meningen naast elkaar leggen. Wij gaat uit van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid,  naar antwoorden op levensvragen. De vrijmetselaar streeft naar de algemene broederschap der mensen, kweekt verdraagzaamheid, zoekt wat mensen verbindt en tracht verdeeldheid weg te nemen.

Vrijheid, verdraagzaamheid, broederschap. Drie trefwoorden waarmee de vrijmetselarij kan worden gekarakteriseerd. Vrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing, maar een democratische vereniging, waarvan de leden streven naar verdieping van inzicht.

 

Open Monumentendag (OMD) en dag van de Vrijmetselarij 14 september 10.00 – 15.00 uur

Deze dag is het logegebouw open gesteld voor publiek. U kunt kennis nemen van de historie van het gebouw, maar ook genieten van een koor (of theater voorstelling) in onze werkplaats zoals we die noemen.  Er zullen meerdere optredens per dag zijn.

In de grote ontvangstruimte is koffie, een foto expositie ‘Verliefd op Den Helder’ en informatie over de voorstellingen

 

Lichtfestival 25 oktober – 3 november tussen 19.00 en 23.00 uur

Ervaar een magische avond. Gedurende deze periode transformeert Den Helder tot een bestemming waar bezoekers kunnen genieten van magische avonden in een maritieme ambiance. Ook ons logegebouw is onderdeel van deze tocht en zal ons helder verlichten.