WFK inZICHT 2024

WFK inZICHT is de agenda van de loge die openbaar is en voor iedereen (m/v) toegankelijk. Op deze dagen kunnen geïnteresseerden nader met ons kennis maken in ons logegebouw aan de Molengracht 5.

  • 17 oktober, eerste overleg voor een vrouwenloge in Den Helder
  • 25 oktober, lichtjes tocht, opening Lichtfestival
  • 25 oktober – 3 november 19.00 – 23.00 Lichtfestival Den Helder
  • 31 oktober 20.00 – 22.00 5e donderdag, programma volgt
  • 2 november 10,00 – 12.00 koffieochtend

 

17 oktober 10.00 – 12.00 uur

De eerste gedachtes om een vrouwenloge in Den Helder op te richten, vielen in goede aarde. Deze ochtend is er overleg met het hoofdbestuur van de Vrouwelijke Vrijmetselaren Nederland (VVN) om verder te bespreken hoe een vrouwenloge in Den Helder kan worden opgezet. Als u op de hoogte wil blijven, mail dan naar vrouwen@logedenhelder.nl.

 

Lichtfestival 25 oktober – 3 november tussen 19.00 en 23.00 uur

Ervaar een magische avond. Gedurende deze periode transformeert Den Helder tot een bestemming waar bezoekers kunnen genieten van magische avonden in een maritieme ambiance. Ook ons logegebouw is onderdeel van deze tocht en zal ons helder verlichten.

 

31 oktober  19.30 – 22.00 uur  

Op deze 5e donderdag van de maand is er in ons logegouw aan de Molengracht 5, een comparitie avond voor de leden van de loge en belangstellenden (m/v). 

De zaal is open op 19.30 en het programma start om 20.00. Na een korte toelichting door onze voorzitter over het verloop van de avond, wordt er korte lezing  gegeven met als titel “Er is geen waarheid, alles is perceptie“. Na de pauze met een drankje, kan over dit thema gecompareerd worden in de stijl der vrijmetselaren. 

Als U daarbij aanwezig wilt zijn dan graag een mail naar info@logedenhelder.nl zodat wij weten op hoeveel mensen wij ongeveer moeten rekenen voor de consumpties. De toegang is gratis.

 

Koffieochtend 2 november 10.00 – 12.00 uur

Elke 1e zaterdag van de maand wordt er in de loge een koffieochtend en kun je vrij binnen lopen om eens te praten over de vrijmetselarij. Er is er informatie beschikbaar van de vrijmetselarij, zowel voor mannen als vrouwen.

 

De 5e donderdag  19.30 – 22.00 uur 

Op de 5e donderdag van de maand wordt er altijd iets bijzonders georganiseerd. Dit kan een lezing zijn of een presentatie over tal van onderwerpen met aansluitend een uitwisseling van gedachten van de aanwezigen.

14 september, een geslaagde Open Monumentendag en dag van de Vrijmetselarij.

Deze dag was het logegebouw open gesteld voor publiek om kennis te nemen van de historie van het logegebouw en over de vrijmetselarij. Onder het genot van een kopje koffie of een frisdrank hebben we ruim 160 belangstellenden mogen verwelkomen. 

De diverse maconnieke kunstwerken en de foto expositie ‘Verliefd op Den Helder’ waren voor velen verrassend. In de bezinningsruimte, waar wij als vrijmetselaar bijeen komen voor bijzondere gelegenheden, zijn een aantal mini concerten gegeven door het Helderse trio GentleBlend.

Het programmaboekje van de Open Monumentendag staat ook op www.denhelder.online, de digitale kalender van Den Helder.

Foto tntoonstelling
GentleBlend