Lid worden van de Vrijmetselarij is veelal een keuze voor het leven. Het is lastig om op ratio te besluiten of een lidmaatschap van de Vrijmetselarij iets is wat bij je past, voor de meeste broeders is het ook het gevoel wat heeft gemaakt dat men "aanklopte" bij een van de loges. Het aanklikken van deze pagina is een eerste stap, hopelijk kan onderstaande zelf helpen om te kijken of het gevoel juist is en een lidmaatschap serieus te overwegen of dat de vrijmetselarij toch niet is naar waar je op zoek bent. Indien er een "klik" is ontstaan nodigen wij je uit om eens kennis met ons te maken.
Kom naar een van onze open dagen, lezingen of neem contact op met onze secretaris via het contactformulier. 
 

Vrijmetselarij iets voor mij? Doe de zelftest en kijk of het "klikt"! 
 


 
Klik op de afbeelding voor de volledige folder in PDF 
 
De scores:
0-49 punten         

We moeten eerlijk zijn: de ervaring leert ons dat een kleinere score dan 50 punten over het algemeen niet leidt tot een lidmaatschap dat langdurige wederzijdse tevredenheid gaat opleveren. We raden je daarom af verdere stappen te ondernemen om lid te worden van de vrijmetselarij.
Dit om wederzijdse teleurstelling te voorkomen.
50-59 punten 

Jij en de vrijmetselarij lijken (nog) niet zoveel overeenkomsten te hebben. De vraag is nu of jouw eventuele lidmaatschap langdurige wederzijdse tevredenheid gaat opleveren. Wellicht kan een goed gesprek hierover meer duidelijkheid geven.
60-69 punten 

Jij en de vrijmetselarij lijken een redelijk aantal overeenkomsten te hebben. Graag praten we eens met je verder om in te schatten of dit aantal voldoende is om ook op lange termijn een succesvol lidmaatschap te kunnen garanderen.
70-79 punten 

Jij en de vrijmetselarij lijken een groot aantal overeenkomsten te hebben. Graag praten wij snel met je verder om te zien of je lidmaatschap ook op lange termijn de gewenste wederzijdse voldoening kan geven.
80-89 punten

Jij en de vrijmetselarij lijken behoorlijk op één lijn te zitten. Graag praten we snel met je verder over je lidmaatschap.
 
 90-100 punten
Jij en de vrijmetselarij lijken de ideale ‘klik’ op televeren. Graag praten we snel met je verder over je lidmaatschap.