Nieuwsberichten (archief 2017)
 
Hier vindt u ons archief van nieuwsberichten uit 2018

Wij hebben getracht alle rechthebbenden te achterhalen. Mocht er desondanks materiaal op deze pagina staan waar u rechten op meent te hebben en u bezwaar heeft tegen opname op deze pagina dan vernemen wij dit graag. U kunt daarvoor mailen met webbeheer@logedenhelder.nl

 

🕔 11 oktober 2017 | Nieuws | Bron: De Vierklank | Walter Eindhoven

Onthulling kunstwerk op rotonde Jan Steenlaan

Zondag 8 oktober nam burgemeester Sjoerd Potters, namens het honderdjarige Bilthoven, een uniek beeld in ontvangst op de rotonde van de Jan Steenlaan. Gerrit van Eijk - grootmeester van de Orde van Vrijmetselaren - overhandigde het beeld symbolisch, vanwege de langbestaande en hechte verbinding tussen Bilthoven en de vrijmetselarij. Het kunstwerk bestaat uit drie elementen die uit de grond lijken op te stijgen en vanuit verschillende richtingen zichtbaar zijn.

lees verder


 

  🕔 30 september 2017 | Nieuws | Bron: Noord Hollands Dagblad / Helderse Courant | Yanaika Zomer

Vrijmetselaars: Iedereen kan aankloppen bij de loge

In de week van 9 oktober bestaat de Vrijmetselarij 300 jaar. De Helderse loge Willem Frederik Karel geeft daarom op 10 oktober een lezing in School 7 en zet op 14 oktober haar deuren open voor publiek. Want hoewel alles op internet te vinden is, weet bijna niemand wat er precies achter de logedeuren gebeurt. Dat maakt velen nieuwsgierig en sommigen argwanend. Broeders Stefan Schell en Willem van der Paard vertellen graag meer.

 lees verder


 
🕔 09 september 2017 | Activiteiten | Bron: denhelderactueel.nl | Redactie DH

Lokale Vrijmetselaars doen mee aan Open Monumentendag

Den Helder – Op zaterdag 9 september 2017 doet de loge Willem Frederik Karel mee aan de Open Monumentendag. Het logegebouw is namelijk ook een monument.

Het gebouw is symmetrisch van opzet, heeft vijf grote schuifvensters en een statige paneeldeur met bovenlicht. In dat bovenlicht zijn de attributen van de vrijmetselarij als ornament aangebracht: een passer en een winkelhaak. Het kenmerkende symbool van de Vrijmetselarij, overal en in alle tijden.

lees verder


 
 


  🕔 01 september 2017 | Activiteiten | Bron: Loge Willem Frederik Karel | 

Lezing "Wat is Vrijmetselarij"

In het kader van de viering van 300 jaar Vrijmetselarij zal de Loge Willem Frederik Karel een lezing houden in School 7 (Bibliotheek) van Den Helder. De geschiedenis van de Vrijmetselarij zal de revue passeren met hierbij aandacht voor de achtergrond van het ontstaan, het verloop door de jaren heen en de betrokkenheid van de Vrijmetselarij in de maatschappij. Daarnaast zal er een korte uiteenzetting zijn van de Helderse 
Loge Willem Frederik Karel en zijn betrokkenheid in de Gemeente Den Helder. Na de pauze staan de aanwezige broeders gereed om antwoord te geven op uw vragen.
 
Datum: 10 oktober 2017, aanvang 20:00uur (inloop vanaf 19:30uur). Entree is gratis.

 


 
🕔 14 augustus 2017 | Activiteiten | Bron: Gemeente Den Helder | 

Indië-herdenking Den Helder

Ieder jaar op 15 augustus herdenkt Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag in 1945 capituleerde Japan. Daarmee kwam er een einde aan de oorlog in Zuidoost-Azië.
 
In Den Helder doen wij dit bij het monument ‘Voor hen die vielen’ aan De Vijfsprong. Herdacht worden de militairen, de krijgsgevangenen, de mannen, vrouwen en kinderen in en buiten de kampen en de vele slachtoffers onder de Indonesische bevolking. Iedereen is uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn, evenals bij de ontvangst vooraf en het informele samenzijn achteraf in Hotel Wienerhof. De herdenking begint om 11.00 uur en duurt een uur.

Ook zal er namens de Loge Willem Frederik Karel een krans worden gelegd ter nagedachtenis van onze omgekomen Broeders.

 

 
🕔 26 april 2017 | Nieuws | Bron: Gemeente Den Helder, Loge Willem Frederik Karel | 

Acht inwoners van Den Helder in Oranje zonnetje gezet

Het heeft de Koning dit jaar behaagd om 2819 inwoners uit maar liefst 943 verschillende woonplaatsen in Nederland te verrassen met een koninklijke onderscheiding. Hieronder waren ook acht inwoners van onze stad. Vanochtend reikte burgemeester Koen Schuiling er zes uit in de Keykegzaal van Theater de Kampanje.

Ook onze secretaris, Br:. Peter Baanstra, is onderscheiden voor zijn actieve rol (meer dan 25 jaar) als vrijwilliger bij onder meer de Protestantse wijkgemeente van de Bethelkerk, voetbalclub H.F.C. en de Karl May Stichting. Daarnaast vervult hij de rol van secretaris bij de Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel en is hij mede-initiatiefnemer en vrijwilliger bij De Goede Sint te Den Helder, Den Oever en Schagen.
 
"De heer Baanstra wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd, ten bate van de samenleving, heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd de heer Pieter Jan Baanstra te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."